Блог

Спиралата- как да изберем правилната за нас

Един от най-честите въпроси, които дамите си задават, когато застанат пред витрината с козметика е каква спирала да си вземат. Спиралата е била и винаги ще бъде неотменна част от всеки грим несесер, но често пъти подбора на спиралата се влияе от нейната външна визия, от реклама, която сме срещнали за нея или просто е първата, която сме видели на рафта и сме я грабнали. В лицето на гримьор и бюти консултант, който непрестанно се среща с новостите на пазара, ще ви споделя няколко критерия, по които можете най- правилно да изберете подходящата за вас спирала.

След като изпробвах спиралите на Pierre Cardin, аз отсях няколко мои любими, които станаха част от ежедневния ми грим, но преди да ви разкажа по-подробно за тях, искам да ви дам няколко съвета за правилен подбор на спирала:

  • Първият и най-важен критерий е да определим вида на миглите ни. При някои хора те са по-къси, но в същото време имат собствена извивка, при други са по- дълги, но са прави и почти не се забелязват. С възрастта често се случва миглите да оредяват и да губят естествената си извивка, а същото може да си случи и при хора, които ги третират неправилно или прекомерно ги „тормозят“.
  • След като определим вида на миглите си, следва да определим и техните нужди- дали се нуждаят от повече издължаване, от повече обем, от повече повдигане и придаване на извивка, или може би всичко в комплект.
  • Нещо, което може би до момента ви се е струвало маловажно като критерий е това, да определим вида на спиралата по размера на нашето око. Ако вие сте дама с по- малки очи и имате по-къса лента от мигли, е добре да се съобразите с големината и дължината на четката в спиралата, която си избирате. В случай че изберете спирала с по-дълга и обемиста четка, а вие сте с по-малко и свито око, има вариант неволно да нараните окото си и също така да изцапате горния си клепач.
  • Полезно е да се запознаем и с началните характеристиките на дадена спирала- вид на четката и от какъв материал е изработена тя, състав на спиралата, текстура и за какъв ефект е предназначена. Тук е моментът да разграничим видовете четки и текстури, както и кои за какви мигли са подходящи. Четките биват текстилни с косъм(или микрофибърни влакна) и силиконови(със силиконови влакна, тип„зъбчета“). Mогат да бъдат класическа (права текстилна), извита, заоблена, вълнообразна, тип „пясъчен часовник “, тип „триъгълно разположение “, асиметрична  и др. Спирали със силиконова права четка работят добре при всички видове мигли, особено при дамите с по-прави и къси мигли. Класическите текстилни четки с косъм са най-предпочитани, защото също са подходящи за всички видове мигли. По-обемистите четки (напр. тип „пясъчен часовник“) се справят по-добре с мигли, които имат собствена извивка и добра дължина. При по-правите и слаби мигли, кремообразната формула на някои спирали често натежава и изправя още повече миглите. Вариант за използването на такава спирала върху къси и прави мигли е под нея да се нанесе основа за спирала или серум за мигли. Извитите силиконови четки помагат да се подчертае естествената извивка, а извитите текстилни- да се придаде вече изгубената извивка. За дамите с малки очи е подходяща спирала с по-малка четка, като дължина или като размер на разположените по нея фибри. Плоска четка с по къси силиконови микро косъмчета (фибри) е един от най-сигурните варианти.
  • Все по-често срещани са случаите на жени с чувствителни очи. Също и на такива носещ очила, контактни лещи или имащи друг вид раздразнения. Поради тази причина, индустрията се е погрижила да вложи всичките възможни иновации и да създаде спирали, чиито формули са изцяло пречистени и хипоалергенни. Тези спиралите са подходящи, както за дами с чувствителни очи, така и за тези, търсещи по- подхранващ и щадящ продукт за миглите си. Хипоалергенните спирали по нищо не отстъпват като качество на класическите.
  • Водоустойчивата формула на спиралите също е доста предпочитана, особено от дами с по-забързано ежедневие. Водоустойчивите спирали са по- сигурният вариант, в случай че неволно разтъркаме очите си, по един или друг повод се просълзим или просто метеорологичните условия ни изненадат. От гледна точка на гримьор, аз винаги залагам на водоустойчива спирала при работата ми с булки или абитуриентки, за да може те да имат сигурност дори и в най-емоционалните си моменти.
  • В последно време наблюдавам и засилен интерес към продукт, който множество жени смятат за маловажен – основа за спирала . Тя може да бъде под формата на подхранващ серум или класическа основа за спирала. Това е продукт, който, както може да подхрани миглите и да ги заздрави, така и да допринесе за по ефектната им визия. Често задаван въпрос към мен е дали може такъв вид продукт да се използва и самостоятелно. Да, напълно е възможно. Понякога миглите ни не са в най- доброто си състояние, но въпреки това ние искаме те да се отличават без да използваме класическа спирала. В тези моменти, идват на помощ основата за спирала или подхранващият серум. В повечето основи за спирали вече се съдържат и подхранващи вещества, които по нищо и отстъпват на серумите за мигли, но определено аз бих избрала серум, поради наличието на по-голямо количество подхранващи съставки и неговото заздравително и съживително действие в дългосрочен план. Използването на такъв вид продукт, дава възможност и на дамите с къси и прави мигли да ги повдигнат и да им дадат добра основа за нанасяне на спирала. Миглите приемат зададената им от основата извивка и са способни да понесат дори и спирали с по-кремообразна формула и с по- обемиста четка, без това да им натежи.

Надявам се, че статията ще ви бъде полезна. Пишете ни в каналите ни, в социалните медии кои теми, свързани с красотата ви интересуват и ще се радвам да поговорим и за тях.