Блог

С „грим без грим“ в няколко стъпки

Като най-популярна и най-предпочитана грим визия през тази година се явява визията "Грим без грим". Какво всъщност представлява тя и какви са нейните тънкости? В качеството си на гримьор бих казала, че на пръв поглед, изглежда доста лесно, но може би това е една от най-предизвикателните и трудни визии, защото при нея трябва да бъдем много умерени в количеството грим. Тънкост е и начина на нанасяме - равномерно, с леки движения по повърхността на кожата, без наслояване. ,,Грим без грим" е визия предпочитана не само от тазгодишните абитуриентки и булки, а и от повечето дами, които искат да са изящни в ежедневието си, но и да не се набиват на очи. Нейната специфика си изразява в това, че малкото количество грим, взема превес над голямото. Или по-просто казано, тук важи правилото, че по-малко, означава много повече. В няколко лесни стъпки, ще ви насоча, как да постигнете тази визия и тя да стане ваш любим ежедневен грим.

В основата на всеки грим стои добре почистеното лице. При визията "Грим без грим", почистването на лицето е ключово, понеже кожата ни трябва да бъде максимално гладка. Почистването с пилинг е най-добрата и сигурна опция, за да може да се освободим от мъртвите клетки.

За да изглежда кожата ни свежа и жизнена, трябва да наблегнем на тонизирането и хидратацията. Използването на тоник за лице отново навлиза в тенденциите. Именно чрез него лицето ви ще се чувства по-гъвкаво и живо. И разбира се, нанесете любимия си хидратиращ крем за да подготвите напълно кожата, но и не прекалявайте с него, за да не се получи ефект на прекомерно лъщене.

При избора на фон дьо тен или ВВ крем трябва да внимаваме с цвета, за да избегнем лицето да е по-тъмно от шията. Дамите със суха и нормална кожа може да заложат на ВВ крем, който е идеален за такъв тип ежедневна визия, а за останалите, със смесени и мазни кожи, решението е фон дьо тен с по-ниска степен на покритие и естествен финиш. Един трик, който може да използвате, за да изглежда кожата ви озарена - добавете няколко капки течен хайлайтър във фон дьо тена и смесете добре.

Коректорът трябва да бъде в хармония с фон дьо тена или ВВ крема. Заложете отново на продукт с леко покритие и озаряващ ефект. Използвайте малко количество в зоната около очите, колкото да покриете тъмните кръгове. Ако искате да коригирате несъвършенства, отново трябва да боравите с минимално количество.

Сенките не са задължителна част в тази визия, но ако все пак желаете подчертаете очите си, направете го с неутрални цветове, близки до цветовете на лицето ви (бежово, прасковено, светло или средно кафяво). Може да заместите матовите и неутрални нюанси с хайлайтър или шимер цветове. Те ще поставят по-голям акцент на окото, като му придадат по-свеж и блестящ вид.

Една от най-пипкавите части са веждите. Свикнали сме да виждаме правилно и равномерно оформени вежди, но в тази визия, редът и точността отстъпват на хаоса. Разбира се, нямам предвид да рисуваме, където ни падне, но правилната форма и силното подчертаване не подхождат изобщо на тази визия. Тук на помощ идват геловете за вежди, сенките и понякога най-прецизните стайлъри, с който да оформим само допълнителни  косъмчета. Разресаните вежди са много желан и подходящ вариант за тази визия. Те се постигат с гелчетата за вежди, чиято цел е да разрешат, подредят и фиксират косъмчетата. Колкото по-нежно и леко са подчертани веждите, толкова по-добре ще изглежда цялостната визия, защото ако прекалим с тях, те ще придадат ефект на грубост на цялото лице.

Акцентът пада върху очите и най-вече върху миглите. Те трябва да придобият подреденост, дължина и обем. За по-успешното постигане на тези характеристики е добре преди спиралата да използваме основа или подхранващ серум за мигли. Изборът на подходяща спирала, според вида на миглите, отново се явява като важен компонент. Както с всички продукти, така и с този не трябва да се прекалява. Един, два слоя спирала са напълно достатъчни, за да подчертаят нежно и красиво миглите.

Ружът е неотменна част от визията “Грим без грим”. Неговата цел е да изтъкне естествения блясък на кожата и да придаде характерната за скулите руменина. Под тонът му трябва отново да бъде добре съобразен с цвета на кожата. При по-светлите дами насочеността трябва да бъде в по-топла и прасковена гама, а при по-тъмните - в по-студената и розовееща. Добър избор е ружът да има и леки светло отразяващи частици в него, а не да бъде изцяло матов.

Бронзантът отново не е задължителен, но и без него, някак си лицето не е пълно. Изисква се съвсем малко количество, колкото да оформи контура на лицето и да придаде този приятен и лек загар на кожата. Нанасяйте го с леки повърхностни движения, без да наслоявате.

Хайлайтърът върви ръка за ръка с тази визия. Малко количество от него по върха на скулите придава този свеж и блестящ вид на лицето. Използвайте го като акцент под свивката на веждите, по върха на нослето и в горната линия на устните, за да изглеждат оптически по-големи.

И като съвършен завършек, не трябва да забравяме и устните. За тях може да използваме, както гланц, така и червило. При гланцовете имаме пълна свобода в избора на цветове, понеже повечето от тях са в розова, прасковена или нюд гама. Сияйният финиш, който той ще придаде е перфектния натурален завършек, към който се стремим. При червилата, тежкото матово червило трябва да отстъпи на хидратиращото. Независимо дали ще бъде с перлен или сатенен финиш, всяко от тях ще пасне към цялостната визия. Като най- предпочитани цветове при тях се открояват топлият нюд, бебешкото розово, розовият нюд, карамелените под тонове и др. нюанси в по-светли гами.

Готови ли сте да опитате сами да направите „Грим без грим“?