Блог

Луфа-решението за чиста и гладка кожа

Историята на растението луфа (Loofah Aegyptiaca Cylindrica) започва в Египет преди много години. To представлява цилиндричен тръбест плод, който прилича на тиква. Не само се готви и яде в различни села около Александрия, но и се изсушава и "трансформира" в гъба за почистване на тялото. Плодът от луфа може да тежи до 5 килограма. След като достигне максималния си размер, той започва да съхне, така че теглото му в крайна сметка достига 150-200 гр. От зелен, променя цветът си в жълт. Гъбата е готова за събиране и сушене, за да може след обработка да достигне до крайния потребител.

Благодарение на порестата си повърхност, гъбите от луфа идеално премахват мъртвите кожни клетки. Ексфолират кожата, като същевременно засилват микроциркулацията. Кожата става по-еластична и мека, а целулитът видимо намалява.

Гъбите от луфа наистина имат много предимства, затова е добре да ги използваме и съхраняваме правилно, за да издържи по-дълго време.

Употребата: В нормално състояние гъбата от луфа е твърда. Намокрете я добре с топла вода докато омекне. Изсипете малко количество от любимия си душ гел и започнете да търкате с нежни кръгови движения. Можете да я използвате както за тяло, така и за лице. Резултатът: Мека и нежна кожа. Не забравяйте да я хидратирате след баня с лосион или масло за тяло.

Почистването: Вашата кожа вече е чиста, но същото не може да се каже за вашата гъба. Мъртвата кожа остава по нея, затова е важно да я почистите след употреба. Изплакнете я добре, за да се уверите, че в гъбата не е останал сапун. Съхранявайте на сухо и проветриво място, за да има възможност да изсъхне добре. Ако я оставите на влажна повърхност и не добре почистена, има голям шанс да се развият бактерии. Повечето гъби от луфа имат връзка за лесно закачане. Изберете място, където няма да има постоянен досег с вода, за да може да изсъхне добре преди следващата ѝ употреба.

Време ли е за нова гъба: Стандартно, гъбите от луфа се сменят на всеки 3 месеца. Но ако започнат да миришат зле, сменят цвета си или се образува мухъл по нея, може да се наложи да ги смените и по-рано. Колко често ще се налага да купувате нова гъба зависи изцяло от начина на почистване и съхранение. При правилна употреба ще се радвате на своята гъба възможно най-дълго. Тъй като гъбите са от изцяло естествени материали, те са годни за рециклиране.

В нашето портфолио ще откриете гъбите от луфа и други естествени материали на LifoPlus. Те присъстват на пазара вече 55 години. Оставайки верен на своята философия за природосъобразен начин на живот, производителят поддържа постоянно високо качество на продуктите и избира 100% естествени, органични, веган и биоразградими материали, с мисъл и грижа за околната среда.

Линията LifoPlus се предлага в няколко категории гъби като натурални гъби от луфа, естествени морски гъби и висококачествени синтетични гъби за баня. Всички те са проектирани с идеята да предложат приятно изживяване при къпане, а различните им форми и размери покриват всички нужди на тялото на съвременния потребител (лице, гръб, крака, лакти).