Блог

Грим тенденции за балове 2022

Всяко момиче си мечтае да бъде кралица на своя бал. Това събитие е едно от най- запомнящите се в живота на всяка една от нас. Именно заради това искаме да зарадваме Вас, бъдещи абитуриентки, като Ви дадем няколко съвета, как да изглеждате ослепително в специалния си ден. Освен вълнението покрай избора на рокля, обувки, чанта и бижута, всяка абитуриентка се вълнува и от своите грим и прическа. Повечето дами се оставят в ръцете на професионалисти, но все още има и такива, които залагат на собствените си умения. В това няма нищо лошо, но ако сте решили, сами да се гримирате за бала, изберете нещо изпитно и сигурно. Това, с което ние можем да Ви помогнем, е да бъдете в крак с тазгодишните грим тенденции. Разбира се, класиката никога не излиза от мода, но определено тази година ще се срещнем с много по-смели, разчупени и интригуващи грим визии сред абитуриентките.

Като пръв и най-открояващ се продукт тази година се явява гланцът. Той вече придобива нови полета на изява, не само върху устните, а и като течни сенки за очи, като кремообразен руж и дори като течен хайлайтър. След двегодишната пандемия, гланцът е силно предпочитан продукт за устни и се вписва перфектно, както в по-леки и ежедневни визии, така и в по-тежки и екстравагантни. Той е практично решение за абитуриентския грим , понеже придава свеж и блестящ вид на цялостната визия, а и във всеки един момент, лесно може да се подсили или коригира.

Въпреки че 2022 година е силна за гланцовете, матовите червила никога няма да излязат от челните класации. Nude нюансите си остават класика, но тази година, ще бъдем свидетели и на доста вариации в червено. От топлите му под тонове, към по-студените, та дори и до кораловите. Червеното червило ще бъде акцентът във вашата визия, затова трябва да бъде добре съчетано с останалите компоненти. Classic Hollywood Makeup е прекрасен пример за перфектна визия, чийто главен герой е именно червеното червило.

Други интересни визии, на които ще станем свидетели, са цветните. Опушеният грим си остава най-предпочитан от абитуриентките, но тази година, той ще придобие нови форми. Цветовете ще бъдат по-смели, по-ярки и по-екстравагантни. Помощници в това се явяват няколко добре познати продукта- цветни очни линии и спирали. Зелени, сини, кафяви, лилави, златисти, сребристи, всички тези цветове ще намерят място в абитуриентския грим, та дори и извън него.

Cut crease и Half cut crease визиите винаги ще са на мода, но през тази година, те ще са по-разчупени и по-цветни. Ще се заложи на повече техники от страна на гримьорите. Пастелните цветове ще вземат превес над натуралните. Перлените сенки, брокатите и шимерите ще са на почит, а техните гами ще бъдат по-ярки от всякога.

Гримът тази година става като бижу. Пайетите, скъпоценните камъчета, перлите се превръщат в най-новия грим аксесоар. В тяхното поставяне няма ограничения или точно обособени места. Те се вписват добре, поставени върху веждите, по клепача, в ъгъла на окото, по продължение на очната линия и дори върху самата очна линия. Важното е на вас да Ви допадат и да бъдат с добре съобразени размери.

След всички тези иновативни и екстравагантни идеи за грим, е редно да обърнем внимание и на визията, която експлодира в трендовете - “Грим без грим”. За момичетата, които не обичат голямото количество грим, искат да изглеждат по-естествено, но в същото време ослепително, тази визия е перфектно решение. Хидратирана и сияйна кожа, леко подчертани и разресани вежди, натурални сенки или блясък върху очите, подредени и добре оформени мигли, малко руж и като финал, шайни червило или гланц. Това са компонентите, които оформят тази елегантна визия. На пръв поглед изглежда доста лесно, но при нея трябва да бъдем внимателни и умерени, за да не прекалим с количеството грим, което нанасяме. Този лек, но в същото време съвършен грим, ще придаде завършеност и сияние в цялостната Ви абитуриентска визия.

Надяваме се, с тези съвети да бъдем полезни на Вас, бъдещи абитуриентки, както и на всички останали дами, които искат да бъдат в крак с тазгодишните тенденциите в грима. Ще се радваме да ни споделите, полезна ли е за вас тази информация, а ние оставаме на разположение в за въпроси в страниците на S&S Trading Ltd в Instagram и Facebook.