Блог

Бакухиол: натуралният съюзник в борбата със стареенето

Не съм чувала за жена, която иска да остарее и кожата и да изглежда бледа, отпусната и без тонус. По-суетните от нас веднага прибягват до различни козметични интервенции, а по-умерените търсят решение в козметиката. Дълги години основен съюзник в борбата против бръчките е бил ретинолът. Въпреки добрите резултати, които виждаме върху кожата си, не можем да пренебрегнем и негативното му влияние. Много жени получават неприятни реакции като обриви и подуване, дори алергии.

Дами, имаме страхотна новина. Появи се нов съюзник в anti-age в грижата, с напълно естествен произход, подходящ дори за чувствителна кожа, предразположена към алергии.

Кой е той?

Растителният еквивалент на популярния сред жените Ретинол се казва Бакухиолът.  Това е съставка, която се добива от листата и семената на Псоралея корилифолия, едногодишно, храстовидно растение. Името ѝ произлиза от санскритското име на растението: Бабчи(Babći). Използва от векове в китайската и аюрведичната медицина. Особено подходящ е за чувствителна кожа, склонна към алерги. Притежава всички предимства на ретинола, но без неприятните му странични ефекти. Доказано е, че има антиоксидантни и противовъзпалителни свойства, както и антибактериални. Подобно на ретинола, повишава клетъчния оборот и спомага производството на колаген.

Какви са предимствата на Бакухиол пред Ретинола?

Бакухиолът има всички предимства на ретинола, подобна химическа структура и много сходен ефект, но за разлика от производното на витамин А, той не предизвиква дразнене или странични ефекти. Ето защо е избран като идеална анти-ейдж съставка дори за хора с чувстиветлна кожа и такава, предразположена към алергии. Подобно на ретинола, той засяга по-дълбоките слоеве на кожата. Този процес е свързан с увеличаване на броя на фибробластите, т.е. клетки, които произвеждат кожни градивни елементи като колаген и еластин. В резултат кожата става по-стегната и еластична, а бръчките- по- незабележими. Бакухиолът има и ексфолиращи свойства, като по този начин помага за отстраняване на увредения, рогов слой на епидермиса. Редовното използване на козметика с растителен ретинол води до намаляване на обезцветяването и подобрява тена на кожата.

Как да използвате Бакухиол в ежедневната си грижа?

Въвеждането на Бакухиол в рутината ви се прави аналогично на локалните ретиноиди. Предвид действието му е добре да го включите вечер в удобна за вас форма- крем или серум. Ако използвате серум, не забравяйте да хидратирате кожата си с подходящ крем след това. Започнете внимателно, по 2-3 пъти седмично, като следите кожата си за реакции. Макар и малко вероятни, те все пак не са напълно изключени. Винаги почиствайте и подсушавайте кожата преди употреба на съответния козметичен продукт. Ние ви препоръчваме серията с Бакухиол на Christian Laurent. Тя включва 3 крема за различни възрасти: 40+, 50+, 60+ . В създаването на тези продукти е използвана иновативната Y-shape технология- революционна процедура за прецизно моделиране на овала на лицето и шията, прави кожата по-стегната и премахва  бръчките. Процедурата от 3 нива е базирана на векторно ориентирани, иновативни активни съставки: 2,5% Бакучион(био ретинол) комплекс, екстракт от божур, скъпоценно злато, GRAVITY UP® и Essenskin. Те стимулират естествените процеси на възстановяване на кожата, активират саморегенерацията на поддържащите влакна (колаген и еластин). Наблюдава се впечатляващо подобрение на стегнатостта и еластичността на кожата като по този начин ефективно изпъва и повдига кожата. Ако темата за анти-ейдж грижата ви е интересна и искате да научите повече за нея и подходящите продукти, пишете ни в каналите ни в социалните медии.